Neuscorrectie Mechelen-Zuid

neuscorrectie of rhinoseptoplastie Mechelen-Zuid - neustussenschotcorrectie of septoplastie

Neuscorrectie Mechelen-Zuid

Wil u een neuscorrectie laten uitvoeren in de buurt van Mechelen-Zuid? Tijdens een vrijblijvende eerste consultatie bespreken we uitvoerig wat uw wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn. Daarna dient er een CT-scan van de neus gemaakt te worden en zal u enkele functionele testen moeten ondergaan. Zowel de scan als de testen zullen doorgaan in het Imeldaziekenhuis. Daarna spreekt u opnieuw af met Dr. Tine Van Becelaere om de resultaten en de details van de ingreep te bespreken.

Neuscorrectie Mechelen-Zuid of rhinoseptoplastie

Bij een neuscorrectie of rhinoseptoplastie kunnen we zowel een open als gesloten techniek gebruiken. Bij de open techniek maken we een kleine insnede onderaan de neus. Deze insnede geneest doorgaans heel goed, zodat u hier achteraf zo goed als niets meer van ziet. Bij de gesloten techniek gebeurt alles inwendig. We bespreken vooraf met u welke techniek we gebruiken.

Afhankelijk van de anatomie van de uitwendige neus kan kraakbeen of botweefsel gedeeltelijk verwijderd, herschikt of toegevoegd worden. Op het einde van de ingreep plaatsen we uitwendig een kunstgipsje over de neusrug. Vaak combineren we de ingreep met een correctie van het neustussenschot of een verkleining van de neusschelpen. In deze gevallen gebruiken we ook plaatjes of wieken.

Na een drietal maanden kunnen we het eindresultaat beoordelen. Er zijn bij deze ingreep verschillende factoren die kunnen leiden tot een niet volledig voorspelbaar eindresultaat: dikte van de huid, stevigheid en geheugen van het kraakbeen, dikte van de benige contour en heling van de incisies. Gelukkig treedt er in de meeste gevallen een goede heling op en is er zelden een correctie nodig.

Neustussenschotcorrectie Mechelen-Zuid of septoplastie

Bij een operatie van het neustussenschot of septoplastie corrigeren we de afwijkende vorm van het neustussenschot om de neusademhaling te verbeteren. De ingreep gebeurt aan de binnenzijde van de neus via een kleine insnede. Er is dus geen litteken te zien aan de buitenzijde van de neus. Tijdens de ingreep maken we eerst het slijmvlies van het benige en kraakbenige tussenschot los. Nadien corrigeren we de tussenschotafwijkingen.

Op het einde van de ingreep moet het gecorrigeerde tussenschot en het slijmvlies op zijn plaats gehouden worden. Dit kan gebeuren door middel van hechtingen, plaatjes en/of wieken. Vaak wordt de ingreep gecombineerd met een verkleining van de neusschelpen (ook conchotomie of conchaplastie genoemd). Via een inwendige weg verwijderen we een deel van het slijmvlies van één of twee neusschelpen.

De eerste twee weken kan de neus nog wat verstopt zijn, maar dit zal geleidelijk aan verbeteren. Een complete genezing valt te verwachten na vier tot zes weken. In heel zeldzame gevallen gebeurt het dat het tussenschot opnieuw wat scheef komt te staan (vaak is dit dan het gevolg van de elasticiteit van het kraakbeen). Gelukkig treedt er in de meeste gevallen een goede heling op en is er zelden een correctie nodig.

neustussenschotcorrectie Mechelen-Zuid - septoplastie

Neuscorrectie prijs

De prijs van een neuscorrectie is afhankelijk van de oorzaak en het gewenste resultaat. Gaat het over een vormafwijking of scheefstand van het neustussenschot? Is het een aangeboren letsel of het gevolg van een trauma? Geen enkele neuscorrectie is dezelfde en daarom is het dan ook heel moeilijk om één prijs te plakken op het uitvoeren van een neuscorrectie of neustussenschotcorrectie. Tijdens uw eerste consultatie kunnen wij uw neus onderzoeken, uw wensen bespreken en vervolgens een prijsindicatie en meer info geven.

Neuscorrectie voor en na

Omwille van privacy redenen delen wij online geen foto's van eerder uitgevoerde neuscorrecties. Tijdens een consultatie kunnen wij u wel neuscorrectie voor en na foto's van eerdere patiënten tonen.

Consultatie neuscorrectie boeken

Dr. Tine Van Becelaere

Dr. Tine Van Becelaere behaalde haar diploma geneeskunde in Maastricht en zette daarna haar opleiding tot neus-, keel- en oorarts in aan de Katholieke Universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) in Brussel. 

U kan bij haar terecht voor algemene en pediatrische NKO aandoeningen, zoals bijvoorbeeld oorproblemen, sinusitis en keelpijn. Ze heeft zich ook in het bijzonder toegelegd op allergieën, neusproblemen en snurken. Ook voor functionele en/of esthetische neuschirurgie (neuscorrectie of rhinoseptoplastie en neustussenschotcorrectie of septoplastie) kan u bij haar terecht.

Dr. Tine Van Becelaere - neuscorrectie - neustussenschotcorrectie

Overzicht raadpleging:


VoormiddagNamiddag
MaandagImeldaziekenhuis14:15-18:00
DinsdagImeldaziekenhuis
Woensdag8:00-12:0014:00-18:00
DonderdagImeldaziekenhuisImeldaziekenhuis
Vrijdag8:00-12:00Imeldaziekenhuis

Praktische informatie:

  • Gelieve uw identiteitskaart en twee klevers van de mutualiteit mee te brengen.
  • Er is parking voor de praktijk voorzien.
  • Betaling met cash, Payconiq of Bancontact.

Dr. Van Becelaere | Neuscorrectie België

Kapelseweg 61
2811 Mechelen

Op zoek naar een neuschirurg vlakbij Mechelen-Zuid?
Dr. Tine Van Becelaere is gespecialiseerd in neuscorrecties en neustussenschotcorrecties.

Telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak van maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 8u tot 12u. U kan dr. Van Becelaere zelf raadplegen op de uren dat zij aanwezig is in de praktijk.

Voor dringende problemen, contacteert u best uw huisarts. Deze kan een afspraak met hoge urgentie bij een specialist maken indien dit nodig zou zijn.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x