Tinnitus verminderen

tinnitus verminderen

Tinnitus verminderen

U kan bij Dr. Van Becelaere terecht voor allerlei oorproblemen: een verminderd gehoor, oorsuizen of tinnitus, overgevoeligheid aan geluid of hyperacusie, plotse doofheid, een drukgevoel in de oren, lawaaischade, duizeligheid, evenwichtsproblemen, ...

Tinnitus verminderen? Dr. Tine Van Becelaere is een gespecialiseerde NKO arts en heeft zich in het bijzonder toegelegd op gehooronderzoek, tinnitus en duizeligheid.

Wat is tinnitus of oorsuizen?

Tinnitus of oorsuizen is het waarnemen van geluid zonder dat er een externe bron aanwezig is. Het kan een gepiep, gebrom of ander soort geluid zijn dat continu of incidenteel kan zijn. Mensen die eraan lijden kunnen moeite hebben met slapen, concentratie en de algehele kwaliteit van hun leven, afhankelijk van de ernst van de oorsuizen of tinnitus. Hoe dan ook is het aangeraden om een neus-keel-oorarts te bezoeken voor een diagnose en behandelingsadvies.

Tinnitus oorzaken

Tinnitus of oorsuizen kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, sommige van de meest voorkomende zijn:

 1. Blootstelling aan hard geluid, meestal muziek of machines.
 2. Oorschade, zoals gehoorverlies of een oorontsteking.
 3. Allerlei neus- en sinusproblemen.
 4. Specifieke aandoeningen, zoals de ziekte van Méniere of akoestisch neuroom.
 5. Behandeling met bepaalde medicijnen, zoals aspirine, diuretica of chemotherapie.
 6. Stress en spanning.
 7. Bloedstoornissen, vaatproblemen, hormonale veranderingen en/of vitaminetekort.
 8. Soms blijft de oorzaak van tinnitus onbekend.

Het is belangrijk om te weten dat tinnitus vaak veroorzaakt wordt door een combinatie van factoren en daarom is het aan te raden om een neus-keel-oorarts te raadplegen voor de juiste diagnose en behandelingsadvies.

Tinnitus symptomen

Het belangrijkste symptoom van tinnitus of oorsuizen is het waarnemen van een bepaald geluid - gepiep, gebrom of geruis - zonder dat er een externe bron aanwezig is. De ernst en frequentie van het geluid varieert van persoon tot persoon en kan wisselen van tijd tot tijd. Andere symptomen die vaak gepaard gaan met tinnitus of oorsuizen zijn:

 • Moeilijkheid om te concentreren of slapeloosheid.
 • Hoorproblemen, zoals gehoorverlies of echo's
 • Duizeligheid of evenwichtsproblemen.
 • Angst of depressie
 • Stress en spanning
 • Gevoelens van onrust of gevangenschap
 • Het geluid kan erger worden in stille omgevingen of 's nachts.
 • Het kan ook interfereren met je dagelijkse activiteiten en sociale leven.

Tinnitus onderzoeken en behandeling

Indien u last heeft van oorsuizen, starten we altijd met een een uitgebreide anamnese (uw medische voorgeschiedenis en huidige klachten), een otoscopie (een microscopisch onderzoek van het oor) en een gehoortest. Op basis van uw medische voorgeschiedenis en de resultaten van de onderzoeken kan Dr. Tine Van Becelaere beslissen of er bijkomende onderzoeken nodig zijn.

Bij een tinnitus behandeling proberen we in de eerste plaats de oorzaak en/of de uitlokkende factoren van uw klachten te behandelen. Aangezien er vaak een combinatie van factoren aan de basis ligt, is een gecombineerde behandeling noodzakelijk. 

Tinnitus onderzoek? Ontdek hieronder enkele behandelmethoden:

 • Een behandeling met corticosteroïden;
 • Cognitieve gedragstherapie of geluidstherapie;
 • Een hoorapparaat of een cochleair implantaat;
 • Een gespecialiseerde kine behandeling.

Indien u ook last heeft van slaapstoornissen en angstige of depressieve gevoelens, wordt er een gecombineerd behandelplan opgesteld.

tinnitus verminderen

Dr. Tine Van Becelaere

Dr. Tine Van Becelaere behaalde haar diploma geneeskunde in Maastricht en zette daarna haar opleiding tot neus-, keel- en oorarts in aan de Katholieke Universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) in Brussel. 

U kan bij haar terecht voor algemene en pediatrische NKO aandoeningen, zoals bijvoorbeeld oorproblemen, sinusitis en keelpijn. Ze heeft zich ook in het bijzonder toegelegd op allergieën, neusproblemen en snurken. Ook voor functionele en/of esthetische neuschirurgie (neuscorrectie of rhinoseptoplastie en neustussenschotcorrectie of septoplastie) kan u bij haar terecht.

tinnitus verminderen

Overzicht raadpleging:


VoormiddagNamiddag
MaandagImeldaziekenhuis14:15-18:00
DinsdagImeldaziekenhuis
Woensdag8:00-12:0014:00-18:00
DonderdagImeldaziekenhuisImeldaziekenhuis
Vrijdag8:00-12:00Imeldaziekenhuis

Praktische informatie:

 • Gelieve uw identiteitskaart en twee klevers van de mutualiteit mee te brengen.
 • Er is parking voor de praktijk voorzien.
 • Betaling met cash, Payconiq of Bancontact.

Dr. Van Becelaere | Tinnitus verminderen

Kapelseweg 61
2811 Mechelen

Tinnitus verminderen? Dr. Tine Van Becelaere is een gespecialiseerde NKO arts en heeft zich in het bijzonder toegelegd op gehooronderzoek, tinnitus en duizeligheid.

Telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak van maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 8u tot 12u. U kan dr. Van Becelaere zelf raadplegen op de uren dat zij aanwezig is in de praktijk.

Voor dringende problemen, contacteert u best uw huisarts. Deze kan een afspraak met hoge urgentie bij een specialist maken indien dit nodig zou zijn.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x