Sinusitis behandeling

sinusitis behandeling

Sinusitis behandeling

U kan bij Dr. Van Becelaere terecht voor allerlei neus- en sinusproblemen: neusloop, neusverstopping, sinusitis en chronische sinusitis, neusbloedingen, neuspoliepen, allergieën en immunotherapie, een sinusoperatie, geur- en/of smaakverlies,  ...

Wat is sinusitis?

Sinusitis is een ontsteking van de sinussen, de met lucht gevulde holtes in de botten rondom de neus en ogen. Deze holtes zijn bekleed met slijmvlies en helpen bij het bevochtigen van de lucht die we inademen en produceren slijm om stof en ziektekiemen te filteren. Wanneer het slijmvlies geïrriteerd of geïnfecteerd raakt, ontstaat er zwelling en kan er slijm ophopen in de sinussen, wat leidt tot ongemak en pijn. Sinusitis kan variëren van mild tot ernstig en kan invloed hebben op zowel volwassenen als kinderen.

Chronische sinusitis verwijst naar een langdurige ontsteking van de sinussen, waarbij de symptomen langer dan 12 weken aanhouden. In tegenstelling tot acute sinusitis, die meestal van kortere duur is en sneller verdwijnt, kan chronische sinusitis een grote invloed hebben op de kwaliteit van leven van de patiënt. Chronische sinusitis kan het gevolg zijn van een niet volledig genezen acute sinusitis, een onderliggende anatomische afwijking of een aanhoudende infectie.

Sinusitis symptomen

Hieronder vind je enkele van de meest voorkomende symptomen van sinusitis:

  • Neusverstopping
  • Loopneus
  • Hoofdpijn
  • Pijn of druk in het gezicht
  • Verminderde reukzin
  • Koorts

In sommige gevallen kunnen patiënten ook last hebben van vermoeidheid, een zere keel, hoesten of oorpijn. Bij chronische sinusitis kunnen deze symptomen aanhouden of komen en gaan, wat kan leiden tot een aanzienlijke impact op het dagelijks leven van de patiënt. Sinusitis behandeling? Aarzel niet om contact op te nemen met Dr. Tine Van Becelaere indien u de bovenstaande symptomen herkent.

Sinusitis oorzaak

De oorzaken van sinusitis kunnen variëren, maar het wordt vaak veroorzaakt door virussen, bacteriën of schimmels. Andere factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van sinusitis zijn allergieën, anatomische afwijkingen, zoals een afwijkend neustussenschot of een verminderd immuunsysteem. Ook omgevingsfactoren zoals blootstelling aan sigarettenrook of luchtvervuiling kunnen het risico op sinusitis verhogen.

Is sinusitis besmettelijk?

Sinusitis op zichzelf is niet besmettelijk, maar onderliggende oorzaken zoals een virale of bacteriële infectie kunnen wel besmettelijk zijn. Mensen met sinusitis kunnen anderen besmetten door druppeltjes in de lucht te verspreiden wanneer ze hoesten of niezen. Het is belangrijk om goede hygiënemaatregelen te nemen, zoals regelmatig handen wassen, het gebruik van papieren zakdoekjes en het vermijden van nauw contact met anderen om de verspreiding van infecties te voorkomen.

Hoe sinusitis behandelen?

De behandeling van sinusitis hangt af van de oorzaak en de ernst van de symptomen. In het geval van virale sinusitis is meestal geen specifieke behandeling nodig, aangezien het lichaam de infectie zelf kan bestrijden. Symptomatische behandeling kan echter wel helpen om de klachten te verlichten. Voor bacteriële sinusitis kan een antibioticakuur nodig zijn om de infectie te bestrijden.

De behandeling van chronische sinusitis is vaak uitgebreider dan die van acute sinusitis, vanwege de langdurige aard van de aandoening en de complexere oorzaken. In sommige gevallen kan een chirurgische ingreep nodig zijn om anatomische afwijkingen te corrigeren, zoals het rechtzetten van een afwijkend neustussenschot, het verwijderen van neuspoliepen of het openen en draineren van verstopte sinussen.

sinusitis behandeling


Dr. Tine Van Becelaere

Dr. Tine Van Becelaere behaalde haar diploma geneeskunde in Maastricht en zette daarna haar opleiding tot neus-, keel- en oorarts in aan de Katholieke Universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) in Brussel. 

U kan bij haar terecht voor algemene en pediatrische NKO aandoeningen, zoals bijvoorbeeld oorproblemen, sinusitis en keelpijn. Ze heeft zich ook in het bijzonder toegelegd op allergieën, neusproblemen en snurken. Ook voor functionele en/of esthetische neuschirurgie (neuscorrectie of rhinoseptoplastie en neustussenschotcorrectie of septoplastie) kan u bij haar terecht.

sinusitis behandeling

Overzicht raadpleging:


VoormiddagNamiddag
MaandagImeldaziekenhuis14:15-18:00
DinsdagImeldaziekenhuis
Woensdag8:00-12:0014:00-18:00
DonderdagImeldaziekenhuisImeldaziekenhuis
Vrijdag8:00-12:00Imeldaziekenhuis

Praktische informatie:

  • Gelieve uw identiteitskaart en twee klevers van de mutualiteit mee te brengen.
  • Er is parking voor de praktijk voorzien.
  • Betaling met cash, Payconiq of Bancontact.

Dr. Van Becelaere | Sinusitis behandeling

Kapelseweg 61
2811 Mechelen

Sinusitis behandeling? Dr. Tine Van Becelaere is een gespecialiseerde NKO arts en heeft zich in het bijzonder toegelegd op sinusitis, chronische sinusitis, neus- en sinusproblemen.

Telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak van maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 8u tot 12u. U kan dr. Van Becelaere zelf raadplegen op de uren dat zij aanwezig is in de praktijk.

Voor dringende problemen, contacteert u best uw huisarts. Deze kan een afspraak met hoge urgentie bij een specialist maken indien dit nodig zou zijn.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x