Trommelvliesbuisjes plaatsen

trommelvliesbuisjes plaatsen

Trommelvliesbuisjes plaatsen

Voor kinderen kunnen trommelvliesbuisjes een grote opluchting zijn omdat ze helpen bij het verminderen van oorpijn, het verbeteren van het gehoor en het verminderen van het aantal oorinfecties. Met de buisjes kunnen kinderen ook gemakkelijker deelnemen aan dagelijkse activiteiten zoals school en sport, omdat ze geen last meer hebben van oorproblemen die hun concentratie en prestaties kunnen beïnvloeden. 

Wat zijn trommelvliesbuisjes?

Trommelvliesbuisjes zijn kleine, cilindervormige buisjes die door een NKO arts in het trommelvlies worden geplaatst om vocht af te voeren en de luchtdruk in het middenoor te reguleren. De buisjes blijven doorgaans enkele maanden tot een paar jaar in het trommelvlies zitten en vallen daarna vanzelf uit. Trommelvliesbuisjes kunnen worden geplaatst bij zowel kinderen als volwassenen om herhaalde oorinfecties, gehoorverlies en spraak- en taalproblemen te behandelen.

Waarom worden trommelvliesbuisjes geplaatst?

Trommelvliesbuisjes worden meestal geplaatst bij kinderen en volwassenen die last hebben van herhaalde oorinfecties, ophoping van vocht in het middenoor, gehoorverlies of spraak- en taalproblemen als gevolg van een probleem met de werking van de buis van Eustachius.

Hoe worden trommelvliesbuisjes geplaatst?

Trommelvliesbuisjes worden geplaatst onder algemene verdoving of sedatie. De NKO arts maakt een klein gaatje in het trommelvlies en plaatst vervolgens het buisje in het gaatje.

Hoe lang blijven trommelvliesbuisjes zitten?

Trommelvliesbuisjes blijven meestal zes tot twaalf maanden zitten en vallen dan vanzelf uit. In sommige gevallen kunnen ze langer blijven zitten en moeten ze operatief worden verwijderd.

Hoe kan ik mijn kind helpen bij het herstellen na het plaatsen van trommelvliesbuisjes?

Na het plaatsen van trommelvliesbuisjes kunnen kinderen wat last hebben van oorpijn en afscheiding uit het oor. Het is belangrijk om de instructies van de NKO arts op te volgen en uw kind te helpen de oren droog te houden om infecties te voorkomen. Neem contact op als uw kind koorts krijgt of als er tekenen zijn van een infectie.

Zijn trommelvliesjes ook nuttig voor volwassenen?

Ja, volwassenen kunnen ook baat hebben bij het plaatsen van oorbuisjes. Hoewel de procedure meestal wordt geassocieerd met kinderen, kunnen volwassenen ook last hebben van terugkerende oorinfecties, vochtophoping in het middenoor, gehoorverlies of problemen met de werking van de buis van Eustachius. Trommelvliesbuisjes kunnen in deze gevallen helpen de druk te reguleren, het vocht af te voeren en het gehoor te verbeteren. De procedure wordt meestal uitgevoerd onder lokale of algemene verdoving en volwassenen kunnen snel herstellen en terugkeren naar hun normale activiteiten. Het is echter belangrijk om de specifieke symptomen en situatie met een arts te bespreken om te bepalen of het plaatsen van trommelvliesbuisjes de beste behandeloptie is.

Informatiefolder trommelvliesbuisjes plaatsen

Trommelvliesbuisjes plaatsen? Dr. Tine Van Becelaere is gespecialiseerd in pediatrische NKO aandoeningen en ingrepen zoals het plaatsen van oorbuisjes. Download onze gratis informatiefolder voor meer informatie over de ingreep of plan uw afspraak via onze online agenda.

trommelvliesbuisjes plaatsen

Dr. Tine Van Becelaere

Dr. Tine Van Becelaere behaalde haar diploma geneeskunde in Maastricht en zette daarna haar opleiding tot neus-, keel- en oorarts in aan de Katholieke Universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) in Brussel. 

U kan bij haar terecht voor algemene en pediatrische NKO aandoeningen, zoals bijvoorbeeld oorproblemen, sinusitis en keelpijn. Ze heeft zich ook in het bijzonder toegelegd op allergieën, neusproblemen en snurken. Ook voor functionele en/of esthetische neuschirurgie (neuscorrectie of rhinoseptoplastie en neustussenschotcorrectie of septoplastie) kan u bij haar terecht.

trommelvliesbuisjes plaatsen

Overzicht raadpleging:


VoormiddagNamiddag
MaandagImeldaziekenhuis14:15-18:00
DinsdagImeldaziekenhuis
Woensdag8:00-12:0014:00-18:00
DonderdagImeldaziekenhuisImeldaziekenhuis
Vrijdag8:00-12:00Imeldaziekenhuis

Praktische informatie:

  • Gelieve uw identiteitskaart en twee klevers van de mutualiteit mee te brengen.
  • Er is parking voor de praktijk voorzien.
  • Betaling met cash, Payconiq of Bancontact.

Dr. Van Becelaere | Trommelvliesbuisjes plaatsen

Kapelseweg 61
2811 Mechelen

Trommelvliesbuisjes plaatsen? Dr. Tine Van Becelaere is gespecialiseerd in pediatrische NKO aandoeningen en ingrepen zoals het plaatsen van oorbuisjes.

Telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak van maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 8u tot 12u. U kan dr. Van Becelaere zelf raadplegen op de uren dat zij aanwezig is in de praktijk.

Voor dringende problemen, contacteert u best uw huisarts. Deze kan een afspraak met hoge urgentie bij een specialist maken indien dit nodig zou zijn.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x